13 ledige ungdomsbolig i København (Frederiksberg)

Leder du efter en studiebolig eller en ungdomsbolig i København? Så kan dette være interessant for dig. Ved indflytning skal du være studerende, men i modsætning til almindelige studieboliger, har du til gengæld mulighed for at blive boende efter din tid som studerende. Det betyder at disse boliger er en kombination af studieboliger og ungdomsboliger.

Ungdomsbolig tæt på København

Der er tale om en bygning med 127 nyrenoverede boliger på Frederiksberg med kun 15 minutter fra København Centrum. Der er 123 enkeltværelser og fire 2-værelsesboliger. Boligerne er mellem 37-74 kvm. Lige nu er der 15 1-værelses boliger ledige. Her bor man på Frederiksberg med blandt andet Søndermarken og Frederiksberg Have i umiddelbar nærhed. Denne del af Frederiksberg grænser op til Valby der også har hyggeligt butiks- og lokalliv.

Om ungdomsboligerne

Boligerne er alle 1-værelses og 2-værelses boliger med eget badeværelse og køkkenniche, og alle beboere har eget depotrum i bygningens kælder.
Af fællesfaciliteter er der fællesrum og fælleskøkkener, som skaber rammen for kollegialt samvær med arrangementer og spisning mellem beboerne.
Derudover er der fælles tagterrasse hvor solen og udsigten over bydelen kan nydes. 

Fra 7.281 – 11.700kr./mdr. ekskl. forbrug (juli 2024).

Ledige ungdomsbolig København

De ledige lejligheder er på 37 kvadratmeter med en husleje på 8.600 og 8.700 kr./md. Der kan ansøges om boligstøtte til disse boliger, hvilket kan bringe lejeomkostningerne ned. 

Vi henviser til en side væk fra kbh-kollegier.dk. På kbh-kollegier.dk samler vi ledige kollegieboliger og ansøgningsfrister fra nettet. Det gør vi for at give dig det bedste overblik så du kan spare tid. Vi linker videre til ansøgningsstedet, hvor du kan finde mere information og ansøge kollegiet direkte.

Ungdomsbolig København
Moderne ungdomsbolig på Frederiksberg
Ny ungdomsbolig i København (Frederiksberg)

Find ledige studie- og ungdomsboliger København

 Accepter marketing-cookies for at se filmen.

UNGDOMSBOLIGER I KØBENHAVN

Du er sikkert færdig med dine sabbatår, og har måske endda været en tur på højskole i udlandet for at optjene vigtige kvote 2-point til dit drømmestudie.  Nu er tiden kommet til at finde en bolig, og her vælger mange at flytte ind i en ungdomsbolig når de flyver fra reden, da der ofte er stærke fællesskaber man kan blive en del af. Fælleskaber der kan være gode rammer for ens nye liv, især hvis man er flyttet langt væk fra sin omgangskreds og gerne vil skabe nye relationer.

Hvad er en ungdomsbolig?
En ungdomsbolig kaldes ofte også for studiebolig eller kollegiebolig. Kært barn har som bekendt mange navne, og begreberne flyder i dag lidt sammen. 

Oftest er en ungdomsbolig en lille lejlighed med eget te-køkken og badeværelse, hvorimod et kollegieværelse ofte vil være uden privat køkken/bad, og med det traditionelle fælleskøkken som kollegie-fællernes samlingspunkt. Men betegnelserne bruges lidt i flæng, og du kan derfor godt opleve at finde en kollegielejlighed med eget kitchenette, eller en studiebolig hvor man ikke behøver være studerende for at bo der.

Find ungdomsbolig til studiestart

Når du starter nyt studie, måske i en helt anden by end barndomshjemmet, kan det være en god idé at se efter en ungdomsbolig i det kvartér eller den bydel hvor dit studie ligger. Mange studerende bor derfor på Amager, i indre by eller på Frederiksberg, men også Nørrebro, Østerbro og Lyngby er populære steder hvor mange finder en ungdomsbolig tæt på studiet og eventuelt fritidsjob.

I Lyngby finder man et voksende udvalg af moderne ungdomsboliger, se for eksempel denne ungdomsbolig i Lyngby.

Find ungdomsbolig

Tips til at skaffe sig en ungdomsbolig

Det kan føles som lidt af en opgave at starte jagten på en ungdomsbolig i landets hovedstad – især hvis man ikke ved hvor man skal lede.

Ungdomsboliger hænger ikke på træerne, men det kan sagtens lade sig gøre. Hvis man er på jagt efter en ungdomsbolig, kan man forsimple processen ved at blive medlem af kbh-kollegier.dk der har indsamlet data om forskellige studieboliger, kollegier og ungdomsboliger i København og omegn. Her får du informationer og ledige lejemål, månedlig husleje og ansøgningsprocesser, og du kan også tage et kig på Kollegie-kortet, hvis du søger bolig i et bestemt område: 

Dernæst er det en god idé at ansøge de kollegier, hvor der tages imod motiverede ansøgninger, da man med den velskrevne ansøgning kan springe nogle led over, og måske lande sig en ungdomsbolig på den måde.

Hvem udlejer ungdomsboliger i København?

Der findes både private og offentlige aktører der udlejer ungdomsboliger. De almene ungdomsboliger er typisk en del af et større alment byggeri, hvor der også er familieboliger mv.

Her ses der typisk på ansøgerens boligbehov, økonomiske situation, uddannelsesmæssige- og sociale forhold. De private aktører kan i et vist omfang selv bestemme hvilke kriterier der skal opfyldes, når de udlejer ungdomsboliger, og derfor kan man også opleve, at man ikke nødvendigvis skal være studerende for at leje en ungdomsbolig. 

Et fælles kriterium for de fleste udlejere er dog ofte, at man skal være under 35 år for at bo i en ungdomsbolig, og ved nogle udlejere behøver du heller ikke nødvendigvis fraflytte lejemålet efter endt uddannelse.

Ungdomsboliger taet på vandet

Hvor finder man en billig ungdomsbolig i København?

Der er stor variation i den månedlige leje når det kommer til ungdomsboliger København. Nyopførte ungdomsboliger ligger dog ofte til en højere lejepris, men har ofte også lejligheder med eget badeværelse og køkken, hvilket gør det muligt at ansøge om boligstøtte ved kommunen.
Der kan heller ikke rigtig tales om områder der er billigere end andre. Indre København har f.eks. nogle af de dyreste ungdomsboliger, men også nogle af de billigste. Se vores omfattende huslejeundersøgelse 2022.

Det koster en ungdomsbolig
Prisen på en ungdomsbolig spænder bredt, nogle studerende slipper med 1.500 kr./md. og andre betaler væsentligt mere. Der er derfor stor forskel på hvad budgettet rækker til når man har betalt husleje, men oftest vil prisen på en ungdomsbolig kunne betales med SU, hvorimod lejeboliger der ikke er ungdomsboliger ligger væsentligt højere i månedlig leje.

Ledige ungdomsboliger i København
Da der hos de fleste udlejere skal opfyldes visse kriterier for at bo i ungdomsbolig, f.eks. at man skal være under uddannelse eller under 35 år, er der relativt stor udskiftning i forhold til på lejeboligmarkedet generelt. Et godt sted at få et overblik over ledige ungdomsboliger i København og omegn, er på vores side med ledige boliger.

Containerboliger til studerende

De seneste år er ungdomsboliger i form af containerboliger blevet meget populære i København. Her findes flere såkaldte container-communities, hvor studerende bor enten i egne lejligheder eller på værelse med fælleskøkkener, alt sammen i containerbyggerier måske endda tæt på vandet og i en moderne form for urban-living. 

Fælles for denne form for ungdomsboliger er, at der ofte er stort fokus på fællesskab, lidt ligesom man kender det fra de ældre kollegier, hvor man kommer hinanden ved, hjælpes med det huslige og fællesopgaverne og måske har fællesspisning eller madaftener. 

Containerboligerne er derfor blevet populære når studerende skal finde en ungdomsbolig. På den måde kan man nemlig bo i noget helt nyt og topmoderne, og samtidig have et ‘godt gammeldags’ fællesskab.

Der ligger ungdomsboliger klar i container-form på blandt andet Vesterbro og Nørrebro, samt ved Amagerbro og Refshaleøen. 

Ungdomsboliger på Amager

Vi henviser til en side væk fra kbh-kollegier.dk. På kbh-kollegier.dk samler vi ledige kollegieboliger og ansøgningsfrister fra nettet. Det gør vi for at give dig det bedste overblik så du kan spare tid. Vi linker videre til ansøgningsstedet, hvor du kan finde mere information og ansøge kollegiet direkte.

Ledige kollegieværelser og ansøgningsfrister

Se her Amagerbro kollegiet

Nyt kollegium på Amagerbro

Dette kollegium tilbyder nyrenoverede værelser til studerende fra januar 2025. Kollegiet har moderne faciliteter, sociale fællesskaber og central beliggenhed på Amagerbro….

LÆS MERE »

LEDIGE BOLIGER I INDBAKKEN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få direkte besked om ledige boliger og ansøgningsfrister på kollegier i København og omegn.

VÆLG MEDLEMSSKAB
& scroll ned for at fortsætte

Introduktionspakken

3 dage for kun 44 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 149 kr. Kan opsiges når som helst, til udgangen af en medlemsperiode.

Mellempakken

14 dage for 185 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 144 kr. Kan opsiges når som helst, til udgangen af en medlemsperiode.

Den store pakke

4 uger for 249 kr.

*Fornyes hver 4. uge til 219 kr. Kan opsiges når som helst, til udgangen af en medlemsperiode.

Spørgsmål & svar om ungdomsboliger i København

Er ungdomsbolig det samme som studiebolig?

Kært barn har mange navne, og begreberne studiebolig, ungdomsbolig og kollegiebolig bruges ofte om det samme, nemlig om boliger til unge.Nogle steder er det et krav at du er studerende, eller har ansøgt om optagelse på en uddannelse med studiestart inden for eksempelvis 3 måneder, og ofte er ungdomsboliger eller studieboliger tiltænkt unge mellem 18 og 35 år.

Kan man bo i en ungdomsbolig uden at studere?

Flere steder stilles der ikke krav om, at man skal være studerende, og mange ungdomsboliger henvender sig derfor også til de såkaldte ‘young professionals’, altså dem som måske er færdiguddannede og har landet deres første job efter studierne.

Hvor lang tid kan man bo i en ungdomsbolig København?

Som oftest kan du bo i din ungdomsbolig så længe du er studerende, men flere steder kan du blive boende selvom du er færdig med studiet. Dette varierer, og nogle steder skal man fraflytte sin ungdomsbolig senest 3 måneder efter endt studie. Men som nævnt kan man ofte godt bo i sin ungdomsbolig under og efter uddannelse, og mange steder helt til man er 35 år. 

Hvor mange må man bo i en ungdomsbolig?

Dette varierer, de fleste ungdomsboliger er dog små 1-værelses, hvor man som udgangspunkt bor alene. Der er dog også ungdomsboliger der passer fint til par, med f.eks. 2 værelser, eller som er større 1-værelses lejligheder. Der findes også ungdomsboliger der er dele-venlige, så man kan bo med en ven eller en roommate.

Hvem kan bo i en ungdomsbolig?

Du skal typisk være mellem 18 og 35 år for at bo i en ungdomsbolig København. Nogle steder skal man være studerende eller have en læreplads, og andre steder kan man bo som såkaldt ‘ung professionel’, altså unge der typisk netop har afsluttet deres uddannelse.

Kan man få boligstøtte til ungdomsbolig?

Der kan ansøges om boligstøtte i boliger der har eget køkken og så skal du have fast bopæl i boligen. Beløbet du får i boligstøtte er sat efter indkomst, formue og boligens størrelse.

Hvordan skriver man sig op til ungdomsbolig?

Mange udlejere har ventelister eller interessentlister du kan skrive dig op på. Typisk vil du blot skulle udfylde dit navn og din mailadresse, men nogle steder er der krav om at vedlægge en motiveret ansøgning samt eventuel dokumentation for studieaktivitet.

Hvor tidligt kan man søge ungdomsbolig?

De fleste steder kan du skrive dig op eller ansøge om en ungdomsbolig omkring 3 måneder før forventet studiestart. Dette varierer dog, men det er ofte bedst at skrive sig op i god tid. Nogle steder kan du ved at deltage i Åbent Hus-arrangement, reservere en ungdomsbolig allerede efter fremvisningen.

Hvor gammel skal man være for at få en ungdomsbolig?

For at kunne flytte i ungdomsbolig skal du de fleste steder være fyldt 18 år. Derudover er de fleste ungdomsboliger tiltænkt unge under 35 år, der enten er studerende eller netop har startet deres karriere, og er derfor ofte mindre 1-værelses boliger med kitchenette.