Kollegier i indre by

“Indre by” beskriver i dag det mest centrale København. I 1800-tallet udgjorde dette område hele København og søerne og voldene lå som beskyttende foranstaltninger rundt om byen. Idag kaldes Indre By også “København K”, og byder på i alt 17 kollegier. Nogle af Indre Bys kollegier er flere hundreder år gamle og har huset mange kendte danskere, såsom Jens Otto Krag, Kaj Munk og Ludvig Holberg. Det store antal kollegier i det centrale København, giver dig flere gode muligheder for at finde en kollegiebolig. Flere kollegier i Indre By er selvstændige, og det betyder at du skal ansøge direkte og/eller ansøge motiveret hos flere af dem. Disse kollegier kan være svære at finde, men det hjælper vi dig med.

Fakta om Indre by
Antal kollegier i Indre By: 17
Prisniveau: Lavt
Ansøgningstyper
Uddannelsesinstitutioner i Indre by

Et udvalg af kollegier i Indre by

Populære områder i indre by

Kongens Have

46107824_2067859603544628_3404216913037885440_n-e1542105892165.jpg

Kongens Have er en stor offentlig park, der bl.a. huser Rosenborg Slot, hvor Dronning Margrethes kronjuveler opbevares.

Det er en stor og smuk park, som særligt i sommermånederne er fyldt med liv og glade besøgende som slænger sig på græsset i solen.

Nyhavn

Nyhavn er en hyggelig oase, der tiltrækker turister og Københavnere til spadserture blandt de farvede bygninger og skibe langs kajen.

Nyhavn er på mange måder symbolet på København, og er absolut et besøg værd. 

Havnen

Københavns Havn har gennemgået en markant udvikling henover de seneste ti år, og er idag prydet af ikoniske bygninger såsom Den Sorte Diamant, Dansk Arkitektur Center i BLOX, Skuespilhuset, Operaen og mange flere. Der er havnebade, båd-, kajak- og SUP-udlejning og meget mere, som skaber liv i og omkring havnen.

Strøget

Strøget i København snor sig fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv via Amagertorv hvor Storkspringvandet står. Amagertorv er en større plads tæt ved Christiansborg Slot, hvor mange finder en tiltrængt pause på en bænk, midt på den ellers pulserende gågade. Du finder hundredevis af butikker på Strøget og via de mange sidegader, gemmer der sig lækre restauranter, specialbutikker og caféer. 

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv er en af de mest kendte og dyreste pladser i København. Her ligger berømte bygninger såsom det Kongelige Teater, Hotel d’Angleterre og den franske ambassade. Rundt om Kongens Nytorv ligger lækre og eksklusive restauranter, og torvet grænser op til Nyhavn.

Tivoli

Tivoli er verdens ældste forlystelsespark, og den ligger i absolut centrum af København (mellem Rådhuspladsen og Hovedbanegården). Udover sjove forlystelser og de smukke grønne områder, kan vi anbefale Fredagsrock, hvor forskellige musikere spiller op på scenen. Tivoli Food Hall er et nyt madmarked (overfor hovedbanegården), hvor der er gratis adgang direkte fra gaden. Et lækkert madmarked med flere små madboder og udendørs siddepladser med kig ind til Tivolis have.

Bliv medlem i dag og få et overblik over københavns kollegier

Vi gør det lettere at forstå kollegiemarkedet i København, hvor mange forskellige ansøgningskrav og processer, gør det svært at forstå hvor du egentlig er berettiget til at ansøge. Vi har samlet 290 kollegier, med mere end 35.000 boliger tilsammen, så du nemt kan finde de kollegier, som lever op til dine boligkriterier.
 

LEDIGE BOLIGER OG ANSØGNINGSFRISTER

(kun for medlemmer)