Vi har samlet de fem bedste tips til at booste din kollegiesøgning.

Prøv dem selv og forøg dine muligheder for at få en studiebolig eller et kollegieværelse!

1. ANSØG MOTIVERET

Er du træt af at ligge nr. 2.896 på ventelisten til et kollegie? Så kan du med fordel ansøge motiveret!

Der er mindst 48 kollegier i Københavnsområdet der tager imod motiverede ansøgninger. En motiveret ansøgning skal ses som en gylden mulighed, da denne giver dig som studerende lov til selv at have indflydelse på, om du bliver tildelt et kollegieværelse. I den motiverede ansøgning får du nemlig chancen for at forklare, hvorfor lige præcis DU hører hjemme og fortjener at blive tildelt et værelse på det givne kollegium. Den gode motiverede ansøgning kan sikre dig en bolig inden for kort tid, eller placere dig højt på den interne venteliste til kommende ledige boliger. 
Laver du en god ansøgning, kan du ofte komme hurtigt til!

Hvad er en motiveret ansøgning og hvordan skriver du den? Klik her og læs mere om hvad den gode motiverede ansøgning indeholder.

2. DE SELVSTÆNDIGE KOLLEGIER

Vidste du at der findes over 290 kollegier i København og omegn? Nej, vel?

Mange kollegier er private kollegier eller selvstændige kollegier, og bruger ikke tid og kræfter på markedsføring. Disse kollegier finder du ikke på de store portaler, fordi de selv håndterer ansøgningsproces og optagelse, uden om de store administrationsselskaber. Det betyder at der ikke er mange som kender til disse kollegier.

Her på portalen har vi samlet 83 selvstændige kollegier. Det særligt attraktive ved de selvstændige kollegier er, at det lave kendskab ofte medvirker til, at konkurrencen for at komme ind ikke er lige så hård, som hos de store administrationsselskaber.

3. UDVID DIT OMRÅDE

Det er måske nemt at sige, men faktisk er der mange der bliver overrasket over, hvor kort afstand der egentligt er mellem de forskellige bydele i København. Mange flytter måske til København med tanken om at bo i Indre By, Frederiksberg eller på Nørrebro, men bliver overrasket over hvor kort der er imellem bydelene – både på cykel og via offentlig transport. Det skyldes ikke mindst S-togene og metroen, der hurtigt bringer dig fra forstænderne til centrum af København.

Vidste du f.eks. at der blot er 9 minutter med metroen fra Vanløse til Nørreport Station i det centrale København?

Nedenfor kan du læse om nogle af Københavns bydele og hver bydels kollegiemarked – måske du kan genoverveje om et af disse områder alligevel er noget for dig?

På vores forside kan du i øvrigt se om der er et ledigt kollegium i det område du kigger på.

4. Undersøg fremleje

Fremleje er værelser, som udlejes af nuværende kollegianere. Det kan være at den pågældende kollegianer skal på udveksling, og i den forbindelse ønsker at fremleje sit værelse i en bestemt periode. Fremleje er en enestående mulighed for at slippe for ventetid, og få et kollegieværelse med det samme. Efter fremlejeperioden kan det give dig en fordel at have boet på kollegiet, da du nu kender alt til ansøgning og optagelse på det pågældende kollegie. Det vil f.eks. gøre det langt nemmere for dig at skrive en motiveret ansøgning. 

Vi holder løbende øje med nye fremleje-muligheder, men får også en række henvendelser fra kollegianere, som ønsker at fremleje deres værelser gennem os. Alle fremleje-muligheder ligger vi ind som nyheder på forsiden, så du hele tiden er opdateret på de nyeste ledige boliger, hvad enten det er leje eller fremleje. 

5. FÅ HJÆLP

Kollegiemarkedet er fyldt med faldgrupper og de kollegier der er nemme at komme ind på, er ofte de dyreste. De store portaler indeholder langt fra alle kollegier på markedet, og som oftest kun de store og dyre kollegier. Men der gemmer sig nogle små juveler rundt om hvert gadehjørne, som kun få kender til.

Mange kan have brug for en hjælpende hånd til at få et overblik over markedet og de besværlige ansøgningsregler, der ofte varierer fra et kollegie til et andet. Derfor tilbyder vi lige nu et overblik over mere end 290 kollegier i København med mulighed for at sortere kollegierne efter lige netop dine præferencer og det studie du går på, så du kun ser dem du rent faktisk kan ansøge, for kun 44 kr. for 3 dage – uden nogen binding. Faktisk viser vi gerne hvor nemt det er at afmelde sig lige her.

Hvis du ikke har brug for mere end 3 dage, så er du velkommen til at melde fra inden da! Men hvis du har svært ved at gennemskue hele markedet på 3 dage, er du også velkommen til at blive lidt længere 🙂

VÆLG MEDLEMSSKAB

Introduktionspakken

Prøv 3 dage for kun 44 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 149 kr.Du kan til enhver tid afmelde dit medlemsskab.

Mellempakken

14 dage for 185 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 144 kr.Du kan til enhver tid afmelde dit medlemsskab.

Den store pakke

4 uger for 249 kr.

*Fornyes hver 4. uge til 219 kr.Du kan til enhver tid afmelde dit medlemsskab.