Vi har samlet de 5 bedste tips til at booste din kollegiesøgning. Prøv dem selv og forøg dine muligheder for at få en studiebolig eller et kollegieværelse!

1. ANSØG MOTIVERET

Er du træt af at ligge nr. 2.896 på ventelisten til et kollegie? Så kan du med fordel ansøge motiveret!

Der er hele 36 kollegier der tager imod motiverede ansøgninger. Dette skal ses som en gylden mulighed , eftersom den motiverede ansøgning giver de studerende muligheden for selv, at have indflydelse på om de bliver tildelt et kollegieværelse eller ej. I den motiverede ansøgning får man nemlig chancen for, at forklare hvorfor man lige præcist føler, at man hører hjemme og fortjener at blive tildelt et værelse på det givne kollegium. Den gode ansøgning kan sikrer dig en bolig inden for kort tid eller placerer dig højt til kommende ledige lejemål. Gør du det godt kan du ofte komme ind hurtigt!

Hvad er en motiveret ansøgning, og hvordan skriver man egentlig en? Klik her og læs mere om hvad den gode motiverede ansøgning indeholder.

2. DE SELVSTÆNDIGE KOLLEGIER

Vidste du at der findes 200 kollegier i København og omegn? Nej, vel? Mange kollegier lever en skyggetilværelse, og er ofte private kollegier / selvstændige kollegier.

Det er dem du ikke finder på de store portaler, og som knap så mange kender, fordi de, der selv håndterer ansøgningsprocessen og optagelsen, eller i hvert fald får den håndteret uden om de store administrationsselskaber.

Af disse kollegier er der faktisk hele 48 samlet på kbh-kollegier. Det specielle ved de selvstændige kollegier er, at det lave kendskab ofte medvirker til at konkurrencen for at komme ind ikke er lige så stor, som hos de store administrationsselskaber.

3. UDVID DIT OMRÅDE

Det er måske nemt at sige, men faktisk er der mange der bliver overrasket over hvor kort afstand der er mellem de forskellige bydele. De flytter måske til København med tanken om at bo i Indre By, Frederiksberg eller Nørrebro, men bliver overrasket over hvor kort der er mellem bydelene – både på cykel og via offentlig transport. Det skyldes ikke mindst S-togene, der hurtigt bringer dig fra forstænderne til centrum af København.

Vidste du f.eks. at der blot er 9 minutter med metroen fra Vanløse til Nørreport Station i det centrale København?

Vi har samlet nogle af de mest populære områder i København og beskrevet dem, samt beskrevet kollegiemarkedet i hver af dem! På vores forside kan du i øvrigt se om der er et ledigt kollegium i det område du kigger på.

Du kan se nogle af dem her – Måske du kan genoverveje om en af disse alligevel er noget for dig?

4. Undersøg fremleje

Fremleje er værelser, som udlejes af nuværende kollegianere. Det kan være de skal på udveksling, og i den forbindelse fremlejer boligen i en kortere periode. Det er en enestående mulighed for at slippe for ventetid, og komme til med det samme. Det kan også give dig en fordel, hvis kollegiet og kollegianerne selv håndterer motiverede ansøgninger, da du kender kollegiet.

Vi holder løbende øje med nye fremleje-muligheder, men får også en række anmodninger fra kollegianere der vil fremleje deres værelse gennem os. De fremleje-muligheder vi får, ligger vi efterfølgende ind som nyheder på forsiden, så du har mulighed for at se dem.

5. FÅ HJÆLP

Markedet er fyldt med faldgrupper og de kollegier der er nemme at komme ind på er ofte de dyreste. De store portaler indeholder langt fra alle muligheder, og der gemmer sig nogle små juveler rundt om hvert gadehjørne, som kun få kender til.

Mange kan have brug for en hjælpende hånd til at få et overblik over markedet, og de besværlige ansøgningsregler, der ofte varierer fra et kollegie til et andet. Derfor tilbyder vi lige nu et overblik over 190 kollegier i København med mulighed for at sortere kollegierne efter dine præferencer og dit studie, så du kun ser dem du faktisk kan ansøge for kun 39 kr. for 3 dage – uden nogen binding. Faktisk viser vi gerne hvor nemt det er at afmelde sig her.

Hvis du ikke har brug for mere end 3 dage, så er du velkommen til at melde fra inden da! Men hvis du har svært ved at gennemskue hele markedet på 3 dage er du også velkommen til at blive lidt længere 🙂

ER DU KLAR TIL AT få et overblik over københavns kollegier?

Kollegiemarkedet er fyldt med gode muligheder, så hvorfor gå glip af dem? Få et medlemsskab hos Kbh-Kollegier i dag og se din kollegiesøgning tage fart!

VÆLG MEDLEMSSKAB

Introduktionspakken

Prøv 3 dage for kun 39 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 129 kr.Du kan til enhver tid afmelde dit medlemsskab.

Mellempakken

14 dage for 159 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 124 kr.Du kan til enhver tid afmelde dit medlemsskab.

Den store pakke

4 uger for 189 kr.

*Fornyes hver 4. uge til 169 kr.Du kan til enhver tid afmelde dit medlemsskab.