Kollegier roskilde

Der er flere muligheder for at finde et kollegie i Roskilde, hvor placeringen af Roskilde Universitet (RUC) selvsagt gør, at mange studerende bor og færdes i Roskilde. Derfor er der også mange kollegier i Roskilde. 

Som medlem af kbh-kollegier.dk, kan du let finde 19 kollegier fra Roskilde, og dykke ned i deres faciliteter og kendetegn. Mange kollegier og studieboliger i Roskilde ligger inde i byen og tæt ved campus på RUC. Huslejeniveauet blandt studieboliger og kollegier i Roskilde ligger i den lave ende, når der sammenlignes med huslejen på kollegier i København. De fleste kollegier i Roskilde har en husleje mellem 2.900-3.500 kr.

Roskilde er en større by med ca. 50.000 indbyggere, der ligger omkring 35 km fra København. Direkte tog imellem Roskilde og København betyder, at distancen kan tilbagelægges på 22-25 minutter. 

 
Fakta om Roskilde
Antal kollegier i Roskilde: 19
Prisniveau: Lavt
Ansøgningstyper
Uddannelsesinstitutioner i Roskilde

Et udvalg af kollegier i Roskilde

Populære områder I ROSKILDE

ROSKILDE UNIVERSITET

Roskilde Universitet ligger i trekronerområdet i Roskilde. Området er i voldsom vækst, og har over de seneste par år gået igennem en stor forvandling med mange nybyggerier, både med private boliger, men også erhvervsbygninger.

Området bærer også stor præg af Roskilde universitet, som tiltrækker en helt masse unge mennesker, og giver liv til byen. Universitet er med sine over 8.000 elever Danmarks 6. største universitet, og det ligger kun en smule øst fra Roskilde centrum, hvilket gør en tur ind til byen legende let.

ROSKILDE FJORD

Roskilde fjord er en 40 km lang fjord, som løber langt ind i det sjællandske landskab. Udover at være et af Danmarks vigtigste ynglesteder for vandfugle, så består fjorden også af over 30 forskellige søer og holme, som alle indeholder et rigt dyre- og planteliv. 

Roskilde fjord er ikke bare smuk, men også kulturhistorisk vigtig, da man mange steder kan finde spor fra fortidens aktiviteter både fra stenalderen, men også vikingetiden.

Du kan selvfølgelig også bruge fjorden, når der skal bades om sommeren.

BYPARKEN

Byparken i Roskilde er et hyggeligt sted, som med sine store afskærmende træer kan tage én væk fra det pulserende og støjende byliv.

I midten af parken findes en restaurant, hvor det er muligt at slå sig ned og få en bid mad og noget at drikke. Derudover er der også en perfekt udsigt til Roskilde fjord fra parken, samt en lille sø med ænder.

Byparken er simpelthen den perfekte kombination af rolige omgivelser, flot udsigt til fjorden, mulighed for at få mad, samt en perfekt beliggenhed med kort afstand til centrum.

ROSKILDE DOMKIRKE

Roskilde domkirke er med sine 21 konger og 18 dronninger, blevet kendt som den kirke i verden der har flest konger og dronninger liggende begravet. Derudover blev kirken i 1995 også optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af sin helt fantastiske arkitektur. Det er altså ikke kun de mange kongelige gravsteder, men i høj grad også den smukke arkitektur, som gør Roskilde domkirke til et helt unikt sted at besøge.

RAGNAROCK

RAGNAROCK er Danmarks nationale kulturhistoriske samtidsmuseum for pop, rock og ungdomskultur. Museet fokuserer på ungdomskulturens og musikkens udvikling, og hvordan specielt de unge har formået at skubbe grænser og udfordre samfundet gennem deres holdninger, ageren og stil. Noget de har formået at gøre ved hjælp af musikken. Museet gør med sine interaktive udstillinger fortællingen om denne udvikling interessant og spændende, samtidig med at være lærerig.

Bliv medlem i dag og få et overblik over københavns kollegier

Vi gør det lettere at forstå kollegiemarkedet i København, hvor forskellige ansøgningskrav gør det svært at forstå, hvor man egentlig er berettiget til at ansøge. Vi har samlet 280 kollegier, med mere end 34.000 boliger tilsammen, så du nemt kan finde de kollegier, som lever op til dine boligkriterier.
 

ledige værelser og ansøgningsfrister

(kun for medlemmer)
Helt nye boliger til studerende i København. Lækkert kollegium

Ledige studieboliger – velegnede til par

Disse boliger ligger i hyggelige Valby og er især velegnet til nyuddannede og til par, eftersom der både er 1- og 2-værelses lejligheder. Alle lejligheder er moderne og lyse, med eget mini-køkken og badeværelse….

LÆS MERE »
Nye ungdomsboliger i Sydhavnen

Nyopførte boliger i Sydhavn

Nyopførte ungdomsboliger i nyt boligkvarter ved Christianshavn. Her får man helt egen 1- eller 2-værelses lejlighed med eget køkken og bad, samt altan og hems i flere af boligerne. …

LÆS MERE »