Spørgsmål og svar -

Spørgsmål og svar

Har du et spørgsmål du mangler et svar på?
Nedenfor har vi samlet alle de oftest stillede spørgsmål.


Under menupunktet “Opret bruger” vælger du hvilken pakke du vil have (Introduktionspakken, Mellempakken eller Den Store Pakke). Når du har valgt en pakke skal du udfylde felterne neden for. Vær opmærksom på at feltet ‘Kuponkode’ ikke er et obligatorisk felt, men kun anvendes hvis du har modtaget en kode fra kbh-kollegier.dk.

Når du trykker på “Opret mig”, nederst på siden, bliver du ført over til betaling. Her skal du blot angive dine kreditkortoplysninger (obs. almindelig Dankort kan ikke anvendes), og herefter er du oprettet som medlem.


Har du anvendt et almindeligt Dankort til betaling er din oprettelse ikke blevet betalt og derfor ikke registeret. Brug istedet betalingskort såsom VISA eller Mastercard. Ejer du ikke et VISA- eller Mastercard så kan vi oprette dig manuelt til 149 kr. for 30 dages adgang. Kontakt os på [email protected]


Nej, du kan opsige dit medlemsskab når det passer dig.


Log ind på din bruger på kbh-kollegier.dk. Tryk på “Min konto” og herefter “Medlemsskab”, og der skal du trykke på “Opsig medlemsskab”. Se mere her: https://kbh-kollegier.dk/hvordan-afmelder-jeg-mit-abonnement/


Når du har stoppet/annulleret dit medlemsskab vil det tydeligt fremstå med store bogstaver på skærmen. Du modtager ligeledes en e-mail, der bekræfter at dit medlemsskab er opsagt. Det vil også fremgå under “Medlemsskab” på “Min konto“. Er du alligevel i tvivl er du altid velkommen til at kontakte os på [email protected]


På KBH-Kollegier finder du 37 kollegier, der optager beboere på baggrund af motiverede ansøgninger. Det kan være en hurtigere vej til et kollegieværelse, frem for den traditionelle venteliste.

I ansøgningen skriver du om dig selv, og hvorfor det lige bør være dig, der skal have et værelse på kollegiet. Fortæl fx om dine interesser, hvor du kommer fra og lignende. Det kan også være en god idé at skrive om, hvad du ville bidrage med som beboer på kollegiet. I mange tilfælde er det kollegianerne selv som læser og vurderer de motiverede ansøgninger. Læs mere om den motiverede ansøgning.

Som medlem af KBH-Kollegier.dk kan du med et enkelt klik finde frem til de kollegier, som du er berettiget til at ansøge og se, hvordan du søger.


220 kollegier der tilsammen råder over mere end 25.000 boliger til studerende.


I mange tilfælde kan du starte din ansøgning allerede et år inden forventet studiestart, også selvom du endnu ikke ved om du er blevet optaget. Bemærk at ansøgningskravene ofte varierer fra kollegie til kollegie, og at nogle kollegier først accepterer kollegieansøgninger 3 måneder inden forventet studiestart. Som medlem på kbh-kollegier.dk kan du læse let dykke ned i hver enkelt kollegiums ansøgningskrav.


Ja! Kollegier er ikke kun for studerende på lange videregående uddannelser. Der findes mange kollegier hvor til de fleste studerende er ansøgningsberettiget, også selvom man går på en kort- mellemlang- eller erhvervsuddannelse.

På KBH-Kollegier.dk kan du i vores søgesystem se, hvilke kollegier din uddannelse giver dig adgang til at ansøge hos. Du kan vælge mellem følgende uddannelsessteder:

 • Ungdomsuddannelse (STX, HF, HHX, HTX)
 • Erhvervsuddannelser (fx NEXT og TEC)
 • Lærling 
 • Kort videregående uddannelse 
 • Professionsbachelor (fx Metropol, Campus Roskilde, Niels Brock, CPH Business, KEA, Professionshøjskolen UCC)
 • Andre Bachelor- og kandidatuddannelser (RUC, ITU, AU, DPU, SDU, DADK m.fl.)
 • Københavns Universitet 
 • Danmarks Tekniske Universitet
 • Copenhagen Business School 
 • Ph.d-studerende 
 • Internationale studerende (udvekslingsstuderende)
Læs mere om hvor du er berettiget til at ansøge her.


Nej, det er en myte, at det er dyrt at bo på kollegium. I 2019 lavede vi på KBH-Kollegier.dk en undersøgelse der viste, at der i København er næsten 10.000 studieboliger og kollegieboliger med en husleje på maksimalt 3.500 kr. per måned. Den laveste kollegiehusleje ligger på 1.500 kr. per måned.


Vi har ofte ledige fremlejeværelser på vores hjemmeside. Kollegianere der rejser, i en kortere eller længere periode, har nemlig mulighed for at finde en fremlejer via KBH-Kollegier.dk. Som medlem af KBH-Kollegier.dk kan du kontakte udlejerne af fremlejeværelser med henblik på at leje deres værelse i den periode, de er bortrejst.


Stipe er et betalingssystem. kbh-kollegier.dk bruger Stripe, da det er et globalt og anerkendt system. Som bruger af kbh-kollegier.dk skal du betale via Stripe med kreditkort såsom Visa eller Mastercard.

Bor du udenfor Storkøbenhavn i fx Næstved eller Slagelse, så findes der stadig kollegier hvor du er berettiget til at ansøge i København. Men det er betydeligt færre end, hvis du boede i København. Som medlem af kbh-kollegier.dk kan du læse om hver enkelt kollegiums ansøgningskrav under “Kollegier” i menuen. Bemærk, at Roskilde for det meste betragtes som en del af Storkøbenhavn.

Fandt du ikke et svar på det du ledte efter?

Kontakt os på [email protected]