Filter
Log ind | Opret bruger
underside-slider

Spørgsmål og svar

.

Hvordan opretter jeg en bruger?
Under menupunktet “Opret bruger” vælger du hvilken pakke du vil have (Introduktionspakken, Mellempakken eller Den Store Pakke). Når du har valgt en pakke skal du udfylde felterne neden for. Vær opmærksom på at feltet ‘Kuponkode’ ikke er et obligatorisk felt, men kun anvendes hvis du har modtaget en kode fra kbh-kollegier.dk.

Når du trykker på “Opret mig”, nederst på siden, bliver du ført over til betaling. Her skal du blot angive dine kreditkortoplysninger (obs. almindelig Dankort kan ikke anvendes), og herefter er du oprettet som medlem.

Jeg har problemer med min oprettelse:
Har du anvendt et almindeligt Dankort til betaling er din oprettelse ikke blevet betalt og derfor ikke registeret. Brug istedet betalingskort såsom VISA eller Mastercard. Ejer du ikke et VISA- eller Mastercard så kan vi oprette dig manuelt til 149 kr. for 30 dages adgang. Kontakt os på mail@kbh-kollegier.dk.

Er der bindingsperiode som medlem?
Nej, du kan opsige dit medlemsskab når det passer dig.

Hvordan afmelder jeg mit medlemsskab?
Log ind på din bruger på kbh-kollegier.dk. Tryk på “Min konto”  og herefter “Tilmeldinger”, og der skal du trykke på “Annuller” i højre side. Se mere her: https://kbh-kollegier.dk/hvordan-afmelder-jeg-mit-abonnement/

Hvordan ved jeg om mit medlemsskabs er stoppet/opsagt?
Når du har stoppet/annulleret dit medlemsskab vil det tydeligt fremstå med store bogstaver på skærmen. Du modtager ligeledes en e-mail, der bekræfter at dit medlemsskab er opsagt.

Hvad er en motiverede ansøgning?
På KBH-Kollegier finder du 28 kollegier, der optager beboere på baggrund af motiverede ansøgninger. Det kan være en hurtigere vej til et kollegieværelse, frem for den traditionelle venteliste.

I ansøgningen skriver du om dig selv, og hvorfor det lige bør være dig, der skal have et værelse på kollegiet. Fortæl fx om dine interesser, hvor du kommer fra og lignende. Det kan også være en god idé at skrive om, hvad du ville bidrage med som beboer på kollegiet. I mange tilfælde er det kollegianerne selv som læser og vurderer de motiverede ansøgninger.

Som medlem af KBH-Kollegier.dk kan du med et enkelt klik finde frem til de kollegier, som du er berettiget til at ansøge og se, hvordan du søger.

Hvor mange kollegier er der på kbh-kollegier.dk?
107

Jeg er ikke begyndt på mit studie endnu, hvornår kan jeg søge et kollegieværelse?
I mange tilfælde kan du starte din ansøgning tre måneder inden studiestart, også selvom du endnu ikke ved om du er blevet optaget. Bemærk at ansøgningskravene ofte varierer fra kollegie til kollegie, og at mange kollegier også accepterer studerende på ungdomsuddannelser, korte- og mellemlange uddannelser mm.

Kan jeg søge kollegie, når jeg ikke læser på et universitet?
Ja! Kollegier er ikke kun for studerende på lange videregående uddannelser. Der findes mange kollegier hvor til de fleste studerende er ansøgningsberettiget, også selvom man går på en kort- mellemlang- eller erhvervsuddannelse.

På KBH-Kollegier.dk kan du i vores søgesystem se, hvilke kollegier din uddannelse giver dig adgang til at ansøge hos. Du kan vælge mellem følgende uddannelsessteder:

  1. Københavns Universitet
  2. Danmarks Tekniske Universitet
  3. Copenhagen Business School
  4. Andre Bachelor- og kandidatuddannelser (RUC, ITU, AU, DPU, SDU m.fl.)
  5. Professionsbachelor (fx visse linjer på Metropol, Campus Roskilde, Niels Brock, CPH Business, KEA)
  6. Erhvervsuddannelser

Er det dyrt at bo på kollegium?
Nej, det er en myte, at det er dyrt at bo på kollegium. I 2016 lavede vi på KBH-Kollegier.dk en opgørelse der viste, at der i København og omegn er 54 kollegier med en husleje på eller under 3000 kr. per måned. Den laveste kollegiehusleje ligger på 1.700 kr. per måned.

Kan jeg fremleje et kollegieværelse gennem KBH-Kollegier?
Vi har ofte ledige fremlejeværelser på vores hjemmeside. Kollegianere der rejser, i en kortere eller længere periode, har nemlig mulighed for at finde en fremlejer via KBH-Kollegier.dk. Som medlem af KBH-Kollegier.dk kan du kontakte udlejerne af fremlejeværelser med henblik på at leje deres værelse i den periode, de er bortrejst.

Hvad er Stripe?
Stipe er et betalingssystem. kbh-kollegier.dk bruger Stripe, da det er et globalt og anerkendt system. Som bruger af kbh-kollegier.dk skal du betale via Stripe med kreditkort såsom Visa eller Mastercard.