Studiebolig i København med havudsigt

I 2017 åbnede de første 88 studieboliger af i alt 2.500 planlagte containerboliger til studerende i København. De første containerboliger huser 164 studerende, men snart kommer der endnu flere. Allerede nu er der nemlig planer om en ny containerby i en grøn oase på Vesterbro, der skal åbne i december, 2019. Der bygges i alt 200 studieboliger i den nye containerlandsby.

Containerboliger på Refshaleøen

Studieboligerne på Refshaleøen kommer med privat køkken, imens badeværelset skal deles med containerboligens anden beboer. Studieboligerne er beliggende ud til vandet sammen med flere husbåde, og derfor har flere studieboliger udsigt over ikoniske bygninger såsom Operaen, Esplanaden, og Marmorkirken ved Amalienborg (se billedet længere nede). Copenhagen Street food (det tidligere Papirøen) ligger desuden i nærheden.

Huslejen for en studiebolig i containerbyen er på ca. 4.080 kroner for de smartindrettede 20 kvadratmeter. Huslejen er eksklusiv forbrug.

Ansøgningsregler til studieboligerne
For at være berettiget til at ansøge om en studiebolig i containerlandsbyen skal du have et år tilbage af dine studier i Danmark. Derudover skal du være optaget på en af følgende uddannelsesinstitutioner: et SU-godkendt universitet, Særlig Tilrettelagt Uddannelse (STU) eller en Produktionsskole.

Nye beboere udvælges for at sikre en diversitet blandt beboerne til gavn for det lille ‘samfund’. Derfor vælges nye beboere ud fra deres baggrund og interesser, som de har angivet i ansøgningen. Derfor er du som ansøger ikke bare endnu et nummer i rækken.

Vi henviser til en side væk fra kbh-kollegier.dk. På kbh-kollegier.dk samler vi ledige kollegieboliger og ansøgningsfrister fra nettet. Det gør vi for at give dig det bedste overblik så du kan spare tid. Vi linker videre til ansøgningsstedet, hvor du kan finde mere information og ansøge kollegiet direkte.

Hvordan finder jeg en Studiebolig i København?

Vi har samlet 170 kollegier og studieboliger med over 20.000 boliger til studerende på kbh-kollegier.dk. Det har vi gjort for at gøre det lettere for dig, at finde en studiebolig eller et kollegieværelse. Vi afviser ikke, at det kan være svært at finde en billig bolig i København. Men vores erfaring fortæller os, at der er meget du kan gøre, selv uden du har et netværk af mennesker i byen. Det kræver dog noget arbejde.

1: Research er afgørende

Du skal allerførst finde ud af, hvor i byen du vil bo. Markedet for studieboliger er omfattende og mangler gennemsigtighed og du har brug for at vide mere end at du ønsker en studiebolig i København. Derfor gør Kbh-kollegier.dk det let at få et overblik.

2: Skriv dig på venteliste til en studiebolig

Selvom ventelisterne hos de store administrationsselskaber kan være lange, så skriv dig alligevel på venteliste, de steder hvor du kan se dig selv bo. Her skal du være opmærksom på ansøgningskriterierne såsom krav til uddannelse. Læs grundigt ansøgningskravene igennem, og bemærk, at selvom ventelisten kan være lang, kan den nogle gange flytte sig hurtigt.

3: Ansøg motiveret

35 kollegier og studieboliger anvender motiverede ansøgninger.  De motiverede ansøgninger er stedet, hvor du selv kan gøre en forskel. Skriver du en god motiverede ansøgning kan du springe langt frem på ventelisten eller nogle tilfælde få tildelt en bolig ganske hurtigt.

4: Ansøg hos de selvstændige kollegier og studieboliger

Der er omkring 40 selvstændige kollegier og studieboliger i København, og de udgør en helt særlig mulighed for dig. De er mindre kendte, håndterer selv ansøgningen, og gør sjældent opmærksom på sig selv. Det betyder at færre kender dem, og at de ofte modtager betydelig færre ansøgninger.

Ofte kan ventetiden komme ned på få måneder, hvis det gribes rigtigt an. Her spiller den motiverede ansøgning ofte også en rolle. Du kan let finde de selvstændige kollegier og kollegie med motiverede ansøgninger som medlem af kbh-kollegier.dk

Læs desuden vores guiden til den motiverede ansøgning her.

Ledige studieboliger

Selvom der er mangel på studieboliger og det kan været svært at finde en studiebolig i København, så er der kommet mange nye indenfor de seneste år, og der er omkring 17 nye på vej. Det er specielt de nye studieboliger, som er lette at få fingrene i. De står i mange tilfælde selv for ansøgningerne, og informere ofte om ledige boliger, som man i mange tilfælde kan booke direkte på deres hjemmeside (uden venteliste). Der er større udskiftning på mange af de nye studieboliger, og det skyldes angiveligt en relativ høj husleje, og det betyder at der ofte er ledige studieboliger. Det kan for mange være en god midlertidig løsning på trods af huslejen, indtil man finder et billigere alternativ.

Det kan være svært er at finde rundt i markedet og vide hvor man skal lede for at finde en ledig studiebolig. Vi sørger derfor for at informere, når der er en ledig studiebolig eller et kollegieværelse på forsiden af kbh-kollegier.dk. Det gør vi for at gøre det lettere for dig at finde en bolig.

Som medlem har du tilmed mulighed for at filtrere boligerne efter dine behov, om du så vil have et tekøkken, badeværelse eller 2 værelser i din studiebolig, er dette muligt. På den måde nøjes du med at se de studieboliger der er relevante for dig, så du kan finde den helt rigtige studiebolig i København.

Billige studieboliger

Selvom specielt mange af de nye studieboliger i København har en høj månedlig husleje, så er der alligevel mange billige alternativer. En ny undersøgelse, af kbh-kollegier.dk i marts 2019, viser at der er næsten 10.000 kollegieboliger og studieboliger i København med en husleje på 3.500 kroner om måneden eller mindre. Heraf ligger fem af de ti billigste kollegier i København K (centrum). Det står i stærk kontrast til Boligportalens huslejeundersøgelse fra 2019, der viser at et værelse i gennemsnit koster 5.946 kr. om måneden i København K (Kilde: Boligportalen.dk). Du kan læse mere om vores huslejeundersøgelse her.

Nye studieboliger i København

Men hvad består en studiebolig egentlig af? En ny studiebolig i København bygges ofte op omkring en række øvrige studieboliger og fungerer som et kollegie med fællesfaciliteter, som cykelkælder, fællesrum og fællesvaskeri, men også med øje for at godt socialt liv. Derfor er det efterhånden blevet en gråzone, da mange kollegieboliger ligeså godt kunne være en studiebolig. Mange gange kan det derfor være svært at forstå forskellen, og i virkeligheden giver det ofte slet ikke mening af omtale dem som to forskellige boligformer.

Selve boligerne bygges som oftest med både eget toilet, bad og tekøkken. Er du interesseret i at finde en studiebolig? Så meld dig ind i dag og få et overblik over markedet og potentielt finde din nye kollegie- eller studiebolig i København.

Containerboligerne er blandt det mest populære valgt af en studiebolig i København. Derfor er det også med stor spænding at vi følger med i opførelsen af de nye studieboliger på Vesterbro. Så hvis du ikke bare leder efter en studiebolig i København, men en studiebolig i grønne omgivelser med kort til kødbyen, så sørg for at følge med i vores nyheder. Vi sørger nemlig for at give besked, så snart der åbnes for ansøgninger.

LEDIGE STUDIEBOLIGER I INDBAKKEN

Skriv dig op til vores nyhedsmails og få besked om ledige studieboliger, kollegieværelser og ansøgningsfrister direkte i indbakken

ledige værelser og ansøgningsfrister

(kun for medlemmer)

160 nye studieboliger i Lyngby

160 nye studieboliger i Lyngby Her er endnu en god nyhed til boligsøgende studerende i Københavnsområdet. Til foråret vil 160 helt nye studieboliger stå indflytningsklar…

LÆS MERE »

Nye studieboliger i 2021

Forestil dig hvordan din næste fridag skal være…. Du er måske lige flyttet ind i en af disse splinternye studieboliger og bruger et par timer…

LÆS MERE »

LEDIGE KOLLEGIEVÆRELSER

New Yorker inspireret-kollegium beliggende i Søborg har ledige kollegieværelser. Kollegiet ligger i en ny og moderne bydel. Kollegiet indeholder såvel boliger velegnet til dig, der…

LÆS MERE »
VÆLG MEDLEMSSKAB

Introduktionspakken

Prøv 3 dage for kun 39 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 129 kr.Du kan til enhver tid afmelde dit medlemsskab.

Mellempakken

14 dage for 159 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 124 kr.Du kan til enhver tid afmelde dit medlemsskab.

Den store pakke

4 uger for 189 kr.

*Fornyes hver 4. uge til 169 kr.Du kan til enhver tid afmelde dit medlemsskab.