Filter
Log ind | Opret bruger
underside-slider

Tusindvis af billige kollegieboliger

Stigende boligpriser og lejepriser presser studerende i København, men der kan være hjælp at hente hvis du kigger på kollegiemarkedet. En ny undersøgelse viser at der er 73 kollegier i København og omegn med en månedlig husleje på 3.500 kr. eller lavere. Disse kollegier har tilsammen mere end 11.000 boliger.

Uanset hvor i Københavnsområdet du leder efter kollegium findes der billige alternativer. Den laveste helt ned til 1.500 kr. Huslejeundersøgelsen inkluderer 112 kollegier i København og omegn, hvor hele 65% af kollegierne ligger inden for maksimalt 3.500 kr. i husleje. 41 af disse kollegier ligger inden for en radius af fem kilometer fra Københavns Rådhus.

Amager er den bydel med flest kollegier inden for en husleje på maksimalt 3.500 kroner, imens Frederiksberg og København har næst flest med ni.

Der er mange penge at spare

Prisforskellene fra de dyreste til de billigste kollegieboliger er markante. Blandt de dyreste kollegieboliger findes Basecamp, der ligger i DSB’s gamle hovedkvarter med en husleje på 9.250 kr. for et såkaldt studio bestående af et værelse med eget badeværelse og tekøkken. I den anden ende af skalaen findes flere af de ældste kollegier i København såsom Valkendorf Kollegiet, Borch’s Kollegium og Regensen i København K, hvor huslejen ligger omkring 1.700 kr. Til gengæld må man dele køkken og badeværelse med kollegiets andre beboere.

Undersøgelsen er foretaget i marts 2018 af kollegieportalen, kbh-kollegier.dk, der gør kollegiesøgningen lettere ved at samle over 100 kollegier på én side.

Byer

Antal kollegier

Amager

17

Frederiksberg

9

København K

9

Østerbro

6

Nørrebro

5

Lyngby

5

Valby

3

Herlev

3

Hvidovre

2

*Kollegiernes husleje er fundet via administratorer, hjemmesider og kollegierne selv. Vi tager forbehold for fejl og mangler.
 

VÆLG MEDLEMSSKAB

.