Studiebolig København: Find ledige studieboliger i København

Vi har samlet 290 kollegier og studieboliger med over 35.000 boliger til studerende på kbh-kollegier.dk. Det har vi gjort for at gøre det lettere for dig, at finde et kollegieværelse eller en studiebolig i København og omegn. Det kan være svært at finde en bolig i København, men vores mange årige erfaring på markedet fortæller os, at der er meget du selv kan gøre – også uden at have et netværk af mennesker i byen. Det kræver dog noget arbejde.

1: Research er afgørende

Du skal allerførst finde ud af, hvor i byen du gerne vil bo. Markedet for studieboliger er omfattende og mangler gennemsigtighed og du har brug for at vide mere end at du ønsker en studiebolig i København. Derfor gør Kbh-kollegier.dk det let at få et overblik.

2: Skriv dig på venteliste til en studiebolig

Selvom ventelisterne hos de store administrationsselskaber kan være lange, så skriv dig alligevel på venteliste, de steder hvor du kan se dig selv bo. Her skal du være opmærksom på ansøgningskriterierne såsom krav til uddannelse. Læs grundigt ansøgningskravene igennem, og bemærk, at selvom ventelisten kan være meget lang, kan den nogle gange flytte sig hurtigt.

3: Ansøg motiveret

46 afdelinger med kollegier og studieboliger anvender motiverede ansøgninger. De motiverede ansøgninger ser vi som en gylden muligheden for, selv at få indflydelse på din boligsituation. Skriver du en god motiveret ansøgning, kan du springe langt frem på ventelisten, eller i nogle tilfælde få tildelt en bolig med det samme.

4: Ansøg hos de selvstændige kollegier og studieboliger

Der er 69 selvstændige kollegier i København, og de udgør en helt særlig mulighed for dig. De er mindre kendte, håndterer selv ansøgningsprocessen, og gør sjældent opmærksom på sig selv. Det betyder at færre kender dem, og at de ofte modtager betydeligt færre ansøgninger.

Ofte kan ventetiden til en bolig hos de selvstændige kollegier, komme ned på få måneder, hvis det gribes rigtigt an. Her spiller den motiverede ansøgning ofte også en stor rolle. Du kan let finde de selvstændige kollegier og kollegier som modtager motiverede ansøgninger, som medlem af kbh-kollegier.dk

Læs desuden vores guide til den gode motiverede ansøgning her

Ledige studieboliger og ansøgningsfrister


(kun for medlemmer)
Kollegieværelse

Bo på Nørrebro for kun 3.623 kr./md.

Ansøgningsfrist for kollegie på Nørrebro Dette populære Nørrebro-kollegie har netop nu åbent for modtagelse af motiverede ansøgninger. Ansøgningsvinduet er åbent mellem d. 1. og d. 15. december! Ansøgning Alle studerende…

LÆS MERE »

LEDIGE BOLIGER I INDBAKKEN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få direkte besked om ledige boliger og ansøgningsfrister på kollegier og studieboliger i København og omegn.

Ledige studieboliger

Selvom der er mangel på studieboliger, så er der de seneste år kommet mange nye til, og endnu flere er på vej. Det betyder, at det bliver lettere at finde en studiebolig i hovedstadsområdet. Det er specielt de nye studieboliger, som er lette at få fingrene i. De står i mange tilfælde selv for ansøgningerne og informerer ofte om ledige boliger, som man i mange tilfælde kan booke direkte på deres hjemmeside (uden venteliste). Der er større udskiftning på mange af de nye studieboliger, og det skyldes angiveligt at nogle har en relativ høj husleje. På trods af den høje husleje, er de nyere studieboliger ofte en god midlertidig løsning, indtil man finder et billigere alternativ. Der findes dog også meget billige studieboliger, f.eks. på Frederiksberg hvor du kan bo til 3.000 kr./md. i Delehusene – et nyt koncept, hvor studerende og flygtninge bor side om side.

De mange boliger, forskellige koncepter og ikke mindst antallet af udbydere gør, at det kan være svært er at finde rundt i markedet og vide hvor man skal lede for at finde den helt rette ledige studiebolig. Hos kbh-kollegier.dk sørger vi derfor for at informere dig, når der er en ledig studiebolig eller et kollegieværelse og ligger løbende alle dine muligheder på forsiden af kbh-kollegier.dk. Det gør vi for at gøre det lettere for dig at finde en bolig. Vi samler desuden alle nyheder om ledige boliger og ansøgningsfrister her.

Som medlem har du tilmed mulighed for at filtrere boligerne på vores hjemmeside efter dine behov. Her kan du vælge mellem boligkriterier såsom eget tekøkken, badeværelse, samt hvor mange værelser du ønsker i din bolig og meget mere. På denne måde bliver du kun præsenteret for de studieboliger som er relevante for dig, så du kan finde den helt rigtige studiebolig i København.

Billige studieboliger i København

Selvom især mange af de nye studieboliger i København har en høj månedlig husleje, så er der alligevel mange billige alternativer. En ny undersøgelse foretaget af kbh-kollegier.dk i 2020, viste at der er 11.622 studieboliger med en månedlig husleje på maksimalt 3.500 kr. Undersøgelsen bygger på tal fra i alt 22.841 studieboliger, fordelt mellem 230 boligafdelinger. I København K er der f.eks. 10 kollegier, der udlejer boliger til under 2.000 kr. per måned. Det er eksempelvis Elers Kollegium, Borchs Kollegium og Valkendorf Kollegiet. 

Dette står i stærk kontrast til Boligportalens huslejeundersøgelse fra 2019, der afslørede en gennemsnitlig husleje for et værelse i København til 5.946 kr. om måneden (Kilde: Boligportalen.dk). Det tyder altså på, at det godt kan betale sig at leje et kollegieværelse eller en studiebolig, i stedet for et værelse hos en privatperson. 

Du kan læse mere om vores huslejeundersøgelse her

Nye studieboliger i København

Hvad er en studiebolig egentlig? En ny studiebolig i København bygges ofte op omkring en række øvrige studieboliger og fungerer som et kollegie med fællesfaciliteter, såsom cykelkælder, fællesrum og fællesvaskeri, og med øje for et godt socialt liv. Derfor er det efterhånden blevet en gråzone, hvornår en bolig til studerende kaldes et kollegie eller en studiebolig. Faktum er, at mange kollegieboliger ligeså godt kunne være en studiebolig. Mange gange kan det derfor være svært at forstå forskellen, og i virkeligheden giver det ofte slet ikke mening at omtale dem som to forskellige boligformer.

Selve boligerne bygges som oftest med både eget toilet, bad og tekøkken. Er du interesseret i at finde en studiebolig? Så meld dig ind i dag og få et overblik over markedet, og udse dig din nye kollegie- eller studiebolig i København.

Containerboligerne ved Refshaleøen er blandt de mest populære valg af studieboliger i København. Derfor er det også med stor glæde, at der i 2020 åbnede endnu flere container boliger på Vesterbro. Så hvis du ikke bare leder efter en studiebolig i København, men en helt speciel studiebolig i grønne omgivelser, kan dette være en god mulighed for dig.

Containerboliger ved vandet

I 2017 åbnede de første 88 studieboliger af i alt 2.500 planlagte modulboliger til studerende i København. Bygherrerne hedder CPH Village og alle byggeprojekterne tager udgangspunkt i social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. De første modulboliger er bygget af containere og huser 164 studerende, ned til vandet ved Refshaleøen. Allerede i efteråret 2020, åbnede de næste modulboliger bygget i træ, som huser 184 studerende i en grøn oase på CPH Village Vesterbro. I løbet af 2021 forventes endnu en landsby af modulboliger at skyde på på Amagerbro. 

Containerboliger på Refshaleøen

Studieboligerne på Refshaleøen kommer med privat køkken, imens badeværelset skal deles med containerboligens anden beboer. Boligerne er beliggende ud til vandet sammen med flere husbåde, og derfor har flere studieboliger udsigt over ikoniske bygninger såsom Operaen, Esplanaden og Marmorkirken ved Amalienborg (se billedet længere nede). Reffen – Copenhagen Street food (det tidligere Papirøen) ligger desuden lige i nærheden.

Huslejen for en bolig i containerbyen er på ca. 4.400 kr. for de 20 kvadratmeter, inkl. forbrug, og med mulighed for at ansøge om boligstøtte. 

Ansøgningsregler til studieboligerne

For at være berettiget til at ansøge om en bolig i containerlandsbyen, skal du have et år tilbage af dine studier i Danmark. Derudover skal du være optaget på en af følgende uddannelsesinstitutioner: et SU-godkendt universitet, Særlig Tilrettelagt Uddannelse (STU) eller en Produktionsskole.

Nye beboere udvælges for at sikre en diversitet blandt beboerne til gavn for det lille landsbysamfund som bygherrerne forsøger at tilstræbe sig. Derfor vælges nye beboere ud fra deres baggrund og de interesser, som de har angivet i ansøgningen. Dette skal du altså tænke over når du skriver din ansøgning.

Vi henviser til en side væk fra kbh-kollegier.dk. På kbh-kollegier.dk samler vi ledige kollegieboliger og ansøgningsfrister fra nettet. Det gør vi for at give dig det bedste overblik så du kan spare tid. Vi linker videre til ansøgningsstedet, hvor du kan finde mere information og ansøge kollegiet direkte.

Spørgsmål og svar om studiebolig København

Hvornår kan man skrive sig op til en studiebolig?

Det er forskelligt, men ved nogle studieboliger kan du skrive dig op som 15-årig, men først flytte ind som 18-årig. Andre steder kan det være 3-6 måneder før forventet studiestart. Det varierer en del, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i den enkelte boligs ansøgningskriterier.

Hvordan skriver man sig op til en studiebolig?

Der er tre måder at skrive sig op til en studiebolig i København eller omegn. Der er naturligvis den traditionelle venteliste, hvor man blot er et nummer i rækken. Nogle studieboliger tager imod motiverede ansøgninger, hvor du har mulighed for at påvirke tildelingen af boliger igennem din ansøgning. Der er faktisk også en del studieboliger i København, som ofte har ledige boliger, og som du kan booke direkte online.

Hvordan får man en studiebolig i København?

Det er en god ide at skrive sig på venteliste. Det gælder både hos de store administrationsselskaber og mindre kendte, men især hos de 69 selvstændige kollegier i hovedstaden. Udarbejd desuden motiverede ansøgninger til de steder, der tager imod dette.

Hvornår kan må få en studiebolig København?

Når du studerer, eller kort inden forventet studiestart, har du mulighed for at flytte ind i en studiebolig.

Hvad er en studiebolig?

Det er udelukkende boliger til studerende. Ofte er det for unge studerende.

Hvad er forskellen på en ungdomsbolig og en studiebolig?

De traditionelle ungdomsboliger er for unge i en hvis aldersgruppe, imens studieboligerne udelukkende er for unge under uddannelse. Der findes dog en del ungdomsboliger, hvor man også skal være studerende for at kunne bo der.

Kan man få en studiebolig som elev?

Ja, der findes rigtig mange gode studieboliger for elever i hovestadsområdet. Der kan dog være krav til et minimums antal ugentlige timer, ligesom din indkomst ofte skal være af SU-lignende karakter. Som medlem af kbh-kollegier.dk kan du vælge “Lærling” som uddannelse i vores filtreringssystem, og finde 166 kollegier som tager imod lærlinge og elever. Læs mere her.

Er en studiebolig det samme som en ungdomsbolig?

Traditionelt set er en studiebolig tiltænkt unge under uddannelse, hvorimod en ungdomsbolig ikke nødvendigvis er tiltænkt studerende, men blot unge i en bestemt aldersgruppe (ofte 18-35 år). I dag flyder begreberne dog lidt sammen, og studiebolig og ungdomsbolig bruges om boliger til unge.

Kan man bo i en studiebolig uden at studere?

De fleste steder vil man opleve at skulle være aktivt studerende, eller have søgt ind på en uddannelse for at kunne leje en studiebolig. Dog findes der visse steder hvor en studiebolig kan bebos af unge der endnu ikke er studerende, eller som blot bor med en anden studerende.

Kan man få boligstøtte til studiebolig i København?

Hvis der er eget køkken eller kitchenette i din studiebolig, kan du ansøge om boligstøtte. Hvor meget du vil få i boligstøtte afhænger af din indtægt, formue og boligens størrelse, men som studerende tæller alle beløb, store som små, så det kan være en rigtig god idé at ansøge om boligstøtte til din studiebolig.

Hvor lang tid kan man bo i en studiebolig?

De fleste steder kan du bo i din studiebolig så længe du studerer. Nogle steder kan du blive boende efter endt uddannelse, men oftest skal man fraflytte sin studiebolig senest 3 måneder efter endt uddannelse.

Hvor mange må man bo i en studiebolig?

De fleste studieboliger er mindre 1-værelses lejligheder, og er derfor tiltænkt en enkelt beboer, men der findes også studieboliger hvor du kan bo som par eller med en ven eller roommate.

Hvem kan bo i en studiebolig?

Oftest skal man være studerende for at bo i en studiebolig, og nogle steder kræves det også at man tilhører aldersgruppen 18-35. Mange udlejere går op i at skabe et diverst beboer-miljø, så der er oftest ikke andre krav end de ovennævnte.

Hvordan skriver man sig op til studiebolig i København?

Man kan som regel skrive sig op via udlejers hjemmeside når du er optaget på en uddannelse, eller når du har søgt om optagelse. Ventetiden på en studiebolig varierer og der kan derfor være en god idé at skrive sig op flere steder, og gerne i så god tid som muligt.

Hvor tidligt kan man søge studiebolig i København?

De fleste steder kan du skrive dig op til en studiebolig så snart du er optaget på et studie, eller op til 3 måneder før forventet studiestart. Nogle steder stilles der krav til studieaktivitet, men andre steder kan du ansøge om en studiebolig / ungdomsbolig så længe du er ung mellem 18 og 35 år, eller lærling / elev.

Hvor gammel skal man være for at få en studiebolig?

Studieboliger er oftest tiltænkt unge mellem 18 og 35 år der enten studerer eller er i lære. Mange steder kan du også ansøge om en studiebolig hvis du er såkaldt ‘ung professionel’, men dette varierer fra udlejer til udlejer.

Hvordan finder jeg en studiebolig i København?

Der er rift om studieboliger, særligt i hovedstaden, og derfor kan det være en god idé med et medlemskab til kbh-kollegier.dk der har samlet overblik over ledige studieboliger samt ansøgningsfrister, ansøgningskriterier og meget mere.

Hvordan kan man få en studiebolig?

De fleste studieboliger er tiltænkt unge under uddannelse, og udlejes via ventelister eller interesselister, hvor du vil modtage en mail fra udlejer så snart der er en ledig studiebolig. Nogle steder kan man melde sig til Åbent Hus arrangement og ansøge om den givne studiebolig direkte på dagen.

Hvor lang tid tager det at få studiebolig i København?

Omkring studiestart er der især stor interesse for at flytte i en studiebolig, men de fleste steder er der mellem 3 og 9 måneders ventetid på en studiebolig. Nogle steder skal man dog vedlægge en motiveret ansøgning, og kan på den måde omgå de lange ventelister. På kbh-kollegier.dk kan du få tips til hvordan du skriver den gode motiverede ansøgning. Læs mere her: Motiveret ansøgning

Hvor meget koster en studiebolig i København?

Det er meget forskelligt hvad man som studerende betaler for en studiebolig.
Prisen afhænger ofte af placering, samt hvorvidt det er nybyggede studieboliger eller ej. Hvis man ønsker sin egen studiebolig med eget køkken og bad, skal man oftest slippe lidt mere, end hvis man vælger at bo på kollegie med fælles køkken- og badefaciliteter.

Studiebolig København i en ny container-landsby i København. Studiebolig ud til kanalen i København.

LEDIGE BOLIGER OG ANSØGNINGSFRISTER

(kun for medlemmer)
VÆLG MEDLEMSSKAB
& scroll ned for at fortsætte

Introduktionspakken

3 dage for kun 44 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 149 kr. Kan opsiges når som helst, til udgangen af en medlemsperiode.

Mellempakken

14 dage for 185 kr.

*Fornyes automatisk hver 14 dag af 144 kr. Kan opsiges når som helst, til udgangen af en medlemsperiode.

Den store pakke

4 uger for 249 kr.

*Fornyes hver 4. uge til 219 kr. Kan opsiges når som helst, til udgangen af en medlemsperiode.