Spørgsmål og svar

Har du et spørgsmål til os?
Nedenfor har vi samlet de oftest mest stillede spørgsmål.


Under menupunktet “Opret bruger” vælger du hvilken pakke du vil have (Introduktionspakken, Mellempakken eller Den Store Pakke). Når du har valgt en pakke skal du udfylde felterne med personlige oplysninger. Vær opmærksom på, at feltet “Kuponkode” ikke er et obligatorisk felt, men kun kan anvendes hvis du har modtaget en kode fra kbh-kollegier.dk.

Efter at du har udfyldt dine personlige oplysninger, skal du angive dine betalingsoplysninger (obs. almindeligt Dankort kan ikke anvendes). For at gemme oplysningerne og oprette dig som medlem, trykker du på “Opret mig”.


Har du anvendt et almindeligt Dankort til betaling af dit abonnement, er din oprettelse ikke blevet betalt og du er derfor ikke registeret. Brug i stedet et betalingskort såsom VISA eller Mastercard. Ejer du ikke et VISA eller Mastercard, hjælper vi gerne med at oprette dig manuelt. Et abonnement oprettet manuelt koster 249 kr. for 30 dages adgang. Kontakt os på mail@kbh-kollegier.dk.


Nej, du kan opsige dit medlemsskab når det passer dig.


Log ind på din bruger på kbh-kollegier.dk. Tryk på “Min konto” og herefter på “Medlemsskab” og sidst på “Opsig medlemsskab”. Se mere her: https://kbh-kollegier.dk/hvordan-afmelder-jeg-mit-abonnement/


Når du har opsagt dit medlemsskab vil det tydeligt fremgå via store bogstaver på skærmen. Du modtager derudover også en e-mail der bekræfter, at dit medlemsskab er opsagt. Det vil også fremgå under “Medlemsskab” på “Min konto“. Er du alligevel i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os på mail@kbh-kollegier.dk.

Studerer du udenfor Storkøbenhavn, i f.eks. Næstved eller Slagelse, findes der stadig Københavnske kollegier hvor du er berettiget til at ansøge. Udvalget er dog betydeligt mindre, end hvis du studerede i Storkøbenhavn eller Roskilde. Som medlem af kbh-kollegier.dk kan du læse om hvert enkelt kollegiums ansøgningskrav under “Kollegier” i menuen. Bemærk at Roskilde for det meste betragtes som en del af Storkøbenhavn.


kbh-Kollegier.dk finder du 46 kollegier, der optager beboere på baggrund af motiverede ansøgninger. Dette kan være en hurtigere vej til et kollegieværelse, frem for den traditionelle venteliste.

I ansøgningen skriver du om dig selv, og hvorfor det lige bør være dig, der skal have et værelse på kollegiet. Fortæl f.eks. om dine interesser, hvor du kommer fra og lignende. Det kan også være en god idé at skrive om, hvad du ville bidrage med som beboer på kollegiet. I mange tilfælde er det kollegianerne selv som læser og vurderer de motiverede ansøgninger. Læs mere om den motiverede ansøgning.

Som medlem af kbh-kollegier.dk kan du nemt finde frem til kollegier som tager imod motiverede ansøgninger og se deres krav om formalia og lignende. 


290 kollegier der tilsammen råder over mere end 35.000 boliger til studerende.


I mange tilfælde kan du starte din ansøgning allerede et år inden forventet studiestart, også selvom du endnu ikke ved om du er blevet optaget. Bemærk at ansøgningskravene ofte varierer fra kollegie til kollegie, og at nogle kollegier først accepterer kollegieansøgninger 3 måneder inden forventet studiestart. Som medlem af kbh-kollegier.dk kan du let dykke ned i hver enkelt kollegiums ansøgningskrav.


Ja! Kollegier er bestemt ikke kun for studerende på lange videregående uddannelser/universiteter. Der findes mange kollegier hvor alle uddannelser, hvad enten de karakteriseres som korte- mellemlange- eller erhvervsuddannelser, gør dig ansøgningsberettiget.

På KBH-Kollegier.dk kan du i vores søgesystem se, hvilke kollegier din uddannelse giver dig adgang til at ansøge hos. Du kan vælge mellem følgende uddannelsessteder:

  • Ungdomsuddannelse (STX, HF, HHX, HTX)
  • Erhvervsuddannelse (NEXT og TEC  m.fl.)
  • Lærling 
  • Kort videregående uddannelse 
  • Professionsbachelor (Metropol, Campus Roskilde, Niels Brock, CPH Business, KEA, Professionshøjskolen UCC  m.fl.)
  • Københavns Universitet 
  • Danmarks Tekniske Universitet
  • Copenhagen Business School 
  • Andre bachelor- og kandidatuddannelser (RUC, ITU, AU, DPU, SDU, DADK m.fl.)
  • Ph.d-studerende 
  • Internationale studerende (udvekslingsstuderende)


Det korte svar: det er en myte at det er dyrt at bo på kollegium. I 2020 lavede vi fra KBH-Kollegier.dk en undersøgelse der viste, at der i København er mere end 11.600 studie- og kollegieboliger med en husleje på maksimalt 3.500 kr. per måned. Den laveste kollegiehusleje ligger på 1.500 kr. per måned.

Er du interesseret i at finde én af disse billige studie- og kollegieboliger, så handler det om at lede de rigtige steder og have godt styr på den enkelte ansøgningsproces. Hos Kbh-Kollegier står vi klar til at hjælpe dig med netop dette. Med et medlemsskab hos Kbh-Kollegier informerer vi dig om kollegier og ungdomsboliger i Kbh og omegn, holder dig opdateret på deres ansøgningsfrister, fortæller dig hvordan du søger og giver dig tips og tricks til din ansøgning.


Vi har ofte ledige fremlejeværelser på vores hjemmeside. Kollegianere som rejser i en kortere eller længere periode, har nemlig mulighed for at finde en fremlejer via KBH-Kollegier.dk. Som medlem af KBH-Kollegier.dk holder vi dig opdateret på ledige fremlejeboliger og sætter dig i  kontakt med udlejer, med henblik på at leje udlejerens bolig i den periode udlejeren er bortrejst.


Stipe er et globalt og anerkendt betalingssystem. Ønsker du at være medlem af Kbh-kollegier.dk skal du betale via Stripe med kreditkort såsom Visa eller Mastercard.

Yes, there are many great options for international and exchange students in Copenhagen. Read our english guide about student accommodations in Copenhagen.

Fandt du ikke et svar på det du ledte efter?

Tøv ikke med at kontakte os på mail@kbh-kollegier.dk