Filter
Log ind | Opret bruger
underside-slider

Studieboliger i København

Der findes mange gode muligheder for at finde en studiebolig
København, men det kan være vanskeligt at overskue hvor man skal starte, og
hvordan det foregår. På kbh-kollegier.dk gør vi det lettere at finde de bedste
muligheder og skjulte studieboliger og kollegier, som du er berettiget til at
ansøge. Samtidig kan du sortere boligerne efter dine boligpræferencer, så du
kun bruger tid på de boliger, der matcher dine kriterier.

Hvad er en studiebolig?

En studiebolig er en bolig, der er forbeholdt personer under
uddannelse, og som typisk er for unge mennesker. Mange tror studieboliger
udelukkende fungerer som små hjem med privat badeværelse og køkken, men i mange
tilfælde kan studieboligerne minde om kollegieboligerne, hvor der er fællesfaciliteter
og fællesskab.

Hvad er forskellen på en studiebolig og et kollegium?

Oprindeligt var kollegiet et kollegialt fællesskab, hvor beboere i høj grad boede side om side, og delte badeværelser, køkkener, stue og kun havde et mindre værelse, at trække sig tilbage i. Kollegierne var sociale fællesskaber, hvor engagement frivilligt arbejde var vigtigt for ånden og kollegiets eksistens. I dag er billedet ændret markant, selvom der fortsat findes kollegier, hvor det kollegiale fællesskab er i højsædet med fællesspisninger og mange sociale aktiviteter. 

I dag består rigtig mange kollegier af værelser med eget badeværelse og trinettekøkken, som ligeså godt kunne hedde en ”studiebolig”. Mange kollegier i København kombinerer de selvstændige kollegieværelser med adgang til et fælleskøkken og/eller lounges, festlokaler, tv-stuer osv., som giver mulighed for at være social hvis det lyster, alt afhængigt af ens personlige præferencer. Det betyder også, at mange kollegieværelser i dag, fungerer på lige fod med studieboliger i København, og altså har eget badeværelse og køkken. Derfor er det i mange tilfælde ikke retvisende at tale om kollegier og
studieboliger som to forskellige boligtyper.

Ledige studieboliger i København

På kbh-kollegier.dk sørger vi for, at du bliver opdateret, når der er ledige studieboliger i København. Mange studieboliger benytter sig af traditionelle ventelister igennem de store administrationsselskaber, og det betyder at efterspørgslen er stor og ventelisterne ofte er meget lange. Der findes imidlertid mange studieboliger, der selv håndterer ansøgningerne, som ofte formidles via studieboligens egen hjemmeside og sociale kanaler. Det betyder ofte, at færre kender disse muligheder, og antallet af ansøgninger kan være markant færre. Derfor anbefaler vi altid studerende at sende ansøgninger til selvstændige kollegier og studieboliger, men de kan være svære at finde, desto mindre man ved hvor man skal lede.

Som medlem af kbh-kollegier.dk gør vi det let for dig at finde de selvstændige boliger. I vores filtreringssystem skal du blot vælge ”Selvstændige kollegier”, og på den måde vil du automatisk finde 48 kollegier og studieboliger, der selv håndterer ansøgningen.

Der er også en række studieboliger, der udlejer studieboliger efter et først-til-mølle-princip, og simpelthen annoncerer, når der er ledige boliger. Disse muligheder fremhæver vi fra tid til anden på forsiden af kbh-kollegier.dk (så husk at kigge med jævne mellemrum, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev her).

Find studiebolig København med eget badeværelse og køkken

Studiebolig eller ej, så er der mange kollegier og studieboliger, der tilbyder boliger (lejligheder) med eget badeværelse og køkken. Under menupunktet ”Kollegier” kan du let finde disse ved at afkrydse felterne ”Eget tekøkken” og ”Eget badeværelse” som boligkriterier. Der er 133 kollegier og/eller studieboliger på vores hjemmeside, som matcher kriteriet for eget badeværelse og tekøkken. Så det er bare med at komme i gang med ansøgningerne.

Udvalgte studieboliger i København

Container studieboliger

De første containerboliger til studerende i København åbnede i 2017. Der blev i første omgang opført 88 studieboliger på en smuk lokation på Refshaleøen på Amager helt ud til Københavns Havn. Hver studiebolig er store og lyse, da den ene ende udgøres af et stort vinduesparti, hvor flere vender ud mod havet. 

Siden åbningen i 2017 er der kommet flere containerboliger til, og det minder efterhånden om en minilandsby, hvor de studerende bor og hygger sig sammen. Planen er at der skal åbnes 2.500 containerboliger til studerende i hovedstaden.  åbnede de første 88 studieboliger af i alt 2.500 planlagte containerboliger til studerende i København. 

Studieboligen kommer med eget køkken, imens badeværelset deles med containerens anden beboer. Containerboligerne er beliggende sammen med flere husbåde i havnen, og flere boliger har udsigt over ikoniske attrajtioner i København såsom Operaen, Esplanaden, og Marmorkirken ved Amalienborg

Huslejen for en studiebolig i containerbyen er på ca. 3.950 kroner for de smartindrettede 20 kvadratmeter.

Ansøgningskrav til studieboligerne
Du kan ansøge om en studiebolig i containerlandsbyen skal du have et år tilbage af dine studier i Danmark. Derudover skal du være indskrevet på en af disse uddannelsesinstitutioner: et SU-godkendt universitet, Særlig Tilrettelagt Uddannelse (STU) eller en Produktionsskole.

Læs her – Gode råd til at finde en studiebolig

Nye studieboliger på Nørrebro


Der er opført nye studieboliger på Nørrebro, og endnu flere studieboliger er under opførelse. I alt er der tale om 388 nye studielejligheder, som fordeles i seks ejendomme på 6-7 etagers højde, og resten i et højhus.

Der findes både 1- og 3-værelse studielejligheder, der gør studieboligerne egnet til mindre fællesskaber, 2-3 studerende eller til dig, der ønsker egen studielejlighed. Alle studielejlighederne findes med badeværelse og køkken, imens nogle endda har altan og andre fransk altan.

Studieboligerne er beliggende i midten af Nørrebro og med gåafstand til Nørrebro Station, butikker i Nørrebro Butikscenter og Føtex ligger rundt om nærmeste hjørne. Der er en lækker taghave der binder alle husene sammen. I midten af det hele står et 29 etagers karakteristisk tårn på 100 meter.

Alle lejligheder har egen entré, bad, trinettekøkken, depotrum, opholdsrum og enten altan eller fransk altan.


Sådan fungerer kbh-kollegier.dk

På kbh-kollegier.dk har vi samlet 200 kollegier i København om omegn, der tilsammen har mere end 23.000 boliger til studerende, så du nemt kan finde de kollegier, som lever op til dine boligkriterier.
Som medlem får du al den information, du har brug for, for at kunne ansøge om en kollegiebolig.
  • Udforsk 200 kollegier (+23.000 boliger)
  • Sortér efter boligbehov og uddannelse
  • Find kollegier du er berettiget ansøge
  • Find 36 kollegier du kan ansøge motiveret
  • Forstå let ansøgningsreglerne
  • Find 48 selvstændige kollegier
  • Find de skjulte kollegieperler
  • Nyheder om ansøgningsfrister og ledige kollegieværelser
 

VÆLG MEDLEMSSKAB

.